Страницы

Слайдер фотографій

«Ми всі – одна сім’я!»

 В рамках тижня інклюзивного навчання, з 13 по 17 січня, наша кафедра практичних психологів та соціаотних педагогів взяли участь у заході під назвою «Ми всі – одна сім’я!». У понеділок 13 січня практичний психолог Рустамян О.М.,  провела міні – тренінг: «Всі ми різні – всі ми рівні» для учнів 1 – А класу.

     Діти дивилися тематичні мультики про доброту, милосердя, співпереживання та допомогу один  одному. На завершення, учні з радістю побажали всім всього доброго і подарували символічні сердечка на плакатах. 

        У вівторок 14 січня, у рамках засідання вчителі корекційних годин, логопед Ситник С.О., практичний психологи Рустамян О.М., Чернявська Т.П., продемонстрували та прокоментували відео занять з учнями інклюзивної форми навчання, надали рекомендації по організації та проведенню корекційних занять. Також було обговорено питання переваги інклюзивного навчання для дітей, вчителів, батьків.

     У четвер 16 січня було проведено ряд заходів. Практичний психолог Рустамян О.М., провела у 3 – А класі міні – тренінг «Всі ми різні – всі ми рівні». Соціальний педагог Глушина Н.О., провела акцію «Стрічка добра» серед учнів 4 – х класів. Родзинкою дня став захід «Кулінарна майстерня». Учні інклюзивної форми навчання разом з асистентами вчителів, логопедом та психологом виготовляли смачний десерт «Солодка картопля». Діти були захоплені процесом приготування, а по закінченню із задоволенням і великим апетитом коштували тістечка.

        У п’ятницю 17 січня був проведений «Круглий стіл» за участю батьків, діти яких навчаються за інклюзивною формою навчання, дітей, асистентів учителів, психолога, соціального педагога, логопеда. Захід пройшов під гаслом «Ми – одна сім’я». На початку соціальний педагог Глушина Н.О., познайомила батьків з результатами анкетування, проведеного серед учнів 4 – 11 класів. Психолог Рустамян О.М., разом з батьками та дітьми виготовила іграшку – антистрес у техніці орігамі. Також батьки подивились підбірку відеороликів про досягнення дітей з особливими потребами. Найбільше батькам сподобалось відео, де вони побачили, як їхні діти разом з педагогами виготовляють тістечка. Кульмінацією заходу став «солодкий стіл». Діти пригощали десертом своїх батьків та вчителів. За столом панувала привітна, довірлива домашня атмосфера.