Страницы

Слайдер фотографій

Психолого – педагогічний семінар Олександрівського НВК

30 Березня в нашій школі відбувся психолого – педагогічний семінар на тему: «Проблеми фізичного і психологічного здоров’я педагогічного колективу». Сучасне життя з її численними труднощами як фізичного, так і психологічного характеру вимагає від людини будь – якої професії напруження всіх його моральних і фізичних сил.
  

Представники педагогічної праці виявляються в найбільш складній ситуації: вони відчувають подвійні навантаження у зв'язку з тим, що їхня праця, навіть у стабільні часи, відрізняється високою емоційною напруженістю і стресонасиченостю. Негативно забарвлені психологічні стани педагога знижують ефективність виховання і навчання дітей, підвищують конфліктність у взаєминах з вихованцями, батьками, колегами, сприяють виникненню і закріпленню в структурі характеру та професійних якостей негативних рис, руйнують психічне здоров'я. Тому протягом останніх трьох десятиліть проблема збереження психічного здоров'я педагога в освітній установі стала особливо гострою.

Педагогічним працівникам, за родом своєї діяльності залученим в тривале напружене спілкування з іншими людьми, властивий, як і іншим фахівцям системи «людина - людина», так званий синдром «емоційного вигорання», який проявляється як стан фізичного і психічного виснаження, викликаного інтенсивними міжособистісними взаємодіями при роботі з людьми, що супроводжуються емоційною насиченістю та когнітивної складністю. Це пов'язано також з тим, що у своїй діяльності педагог, крім професійних знань, умінь і навичок, значною мірою використовує свою особистість,

Таким чином, уміння педагога протидіяти стресових ситуацій, підтримувати і покращувати своє емоційне і фізичне самопочуття займає важливе місце у зміцненні психічного здоров'я педагога, сприяє профілактиці синдрому «емоційного згоряння», а усвідомлене управління власними емоційними станами, прийомів і способів саморегуляції є найважливішим компонентом психологічної освіти.

Тому в школі відбувся психолого - педагогічний семінар, метою якого було проведення релаксації в педагогічному колективі.

Спочатку перед педагогічним колективом виступили вчителі фізичного виховання: Чорногор Ю.В., та Артеменко Я.Ю., які розповіли про здоровий спосіб життя. На практиці продемонстрували як правильно виконувати зарядку, робити масаж, займатися фітнесом та йогою. Після завершення фізичної частини практичний психолог провела ряд тренінгових занять з колективом: "Психологічний масаж", гра руханка "День народження", "Колективний портрет", "Незвичайний хор", а також, виготовлення оригамі. Тренінг був змістовним, корисним та цікавим, приніс море позитиву і задоволення, допоміг відволіктися від буденного життя.
    
Вчителі фізичної культури:
 Чорногор Юрій Віленович


Артеменко Яна Юрієвна

 
 
Практичний  психолог Рустамян Олена Мануківна